آرزویی که محقق شد
ماشاء الله عظیمی در گفتگوی مشروح با مهر ضمن تشریح اقدامات و عملکرد سال گذشته بانک توسعه تعاون، گفت: این بانک درآستانه میلاد بقیه الله الاعظم در اواسط سال گذشته تشکیل شد. در هر حال وجود یک بانک تمام عیار فعال در حوزه تعاون آرزویی بود که فقط با تلاش می توانست محقق شود.
رئیس هیئت مدیره بانک توسعه تعاون اظهار داشت: تبدیل تمام شعبات به بانک، تدوین و تصویب آئین نامه ها، ارکان بانک و اقدامات حسابداری شعب در کنار تداوم خدمت رسانی به جامعه هدف کار ساده ای نبود ولی با توکل بر خدا و استفاده از نیروهای خلاق، جوان و حمایتهای وزیر تعاون که رئیس مجمع بانک نیز است اجماع بین اهداف، برنامه ها، زیرساختها و تداوم خدمت به تعاونیها به وجود آمد.
عظیمی تصریح کرد: در حال حاضر تقریبا به عدد روزهای سال بانک توسعه تعاون در کشور باجه و شعبه دارد و تقریبا در هر جایی که فرمانداری مستقر است بانک حضور دارد. اگر هم شعبات مستقر نیست به سمت استقرار شعب در سالجاری حرکت خواهیم کرد.
وی یکی از مهم ترین اقداماتی که باید در بانک توسعه تعاون به سرعت انجام می شد را ارائه خدمات نوین در کنار نوآوری دانست و بیان داشت: خدمات نوین، تسهیل کردن ارتباط مشتری با بانک و برداشتن برخی مشکلات فیزیکی است.
این مقام مسئول بانک توسعه تعاون در ادامه افزود: با توجه به اینکه موسسات اعتباری بر اساس قانون اجازه ارائه دسته چک بانکی به مشتریان را ندارند و اولین ارتباط پولی بین حداقل ها و حداکثرهای اقتصادی در کشور نیز با همین دسته چکها برقرار می شود، خوشبختانه با مجوز بانک مرکزی توانستیم زیرساختها را ایجاد کنیم.
عظیمی اتصال به نظام جامع ارتباطی و شبکه متمرکز بانکی و پیوستن به سامانه های ذیربط مثل کلر کردن چکها را از اقدامات پس از استقرار این بانک دانست و بیان داشت: اینها مجموعه کارهایی بود که باید انجام می شد.
اتصال به شبکه شتاب آزمایش شد
وی یکی دیگر از برنامه های در دست اجرای بانک توسعه تعاون را پیوستن به شبکه شتاب اعلام کرد و گفت: با توجه به اینکه در مرحله آزمایشی اتصال به شبکه شتاب بانکی را با موفقیت انجام داده ایم استقرار آن در کل شعب بانک، فراگیر شدن و پیوستن به این خدمت بانکی را در آینده نزدیک به اطلاع مردم خواهیم رساند.
رئیس هیئت مدیره بانک توسعه تعاون تصریح کرد: لازمه پیوستن تمامی شعب بانک توسعه تعاون به شبکه شتاب این است که اولا سامانه مورد نیاز بانک در شبکه شتاب ایجاد شود و سوئیچ آن نیز خریداری شود و در ضمن ارتباطاتی که بین شعب خود بانک و سایر شعب بانکها باید تعریف شود نیز فراهم کنیم. تامین امکانات سخت افزاری و پایانه های فروش مثل دستگاههای پز(کارتخوان) و خودپردازها نیز در دستور کار قرار دارد.
تجارت الکترونیک را به خدمت می گیریم
عظیمی یکی دیگر از برنامه های بانک توسعه تعاون را استفاده از تجربیات و ظرفیتهای خالی در سایر بانکها دانست و گفت: می توان گفت در این بخش ما به جای صرف وقت و هزینه زیاد برای کسب تجربه کاری از تجربیات سایر بانکها استفاده خواهیم کرد و به نحوی در این مسیر میان بر خواهیم زد و از تجربیات آنها در بخشهای مختلف استفاده می کنیم.
وی خاطر نشان کرد: این مسئله که ما بتوانیم تجربیات سایر بانکها را در مسیر برنامه های خود قرار دهیم در صنعت بانکداری میان بر محسوب می شود به نحوی که می توان گفت ما جزو سریعترین بانکهای کشور هستیم که وقتی تبدیل به بانک شدیم در حال تجهیز بانک به خدمات الکترونیک هستیم و از این موضوع استفاده خواهیم کرد.
سرانه ایجاد هر شغل 15 میلیون تومان
مدیرعامل بانک توسعه تعاون اظهار داشت: در بخش عملکرد مربوط به اشتغال نیز طی سال گذشته موفق شدیم 17 هزار شغل مستقیم را ایجاد کنیم و از طریق تسهیلات بانک نیز توانستیم حدود 35 هزار شغل را هم حفظ کنیم. همچنین سرانه ایجاد اشتغال در مجموعه ما حدود 15 میلیون تومان بوده است که در این زمینه هر شغل موجود نیز با هزینه 5 میلیون تومان حفظ شده است.
433 میلیارد تومان تسهیلات
عظیمی خاطر نشان کرد: همچنین طی سال گذشته توانستیم در قالب 50 هزار پرونده اعتباری، 433 میلیارد تومان نیز تسهیلات پرداخت کنیم که عمدتا پرداخت تسهیلات خرد را در دستور کار پرداخت قرار دادیم. تسهیلات خرد چند حسن دارد به نحوی که چون توان پرداخت در تسهیلات خرد وجود دارد ضمن اینکه می توانیم شغل بیشتری را ایجاد کنیم بلکه امکان معوقه کردن آن نیز کمتر است.
وی اظهار امیدواری کرد که سالجاری اعتبارات و وجوه اداره شده را بتوانند به صورت وسیع و در بهترین شرایط مورد استفاده قرار دهند، چون بانکهای توسعه ای به شدت محتاج منابعی مانند افزایش سرمایه و یا وجوه اداره شده دستگاههای دولتی هستند که از دستگاهها خواهش می کنم این ظرفیت جدید بخش تعاون را برای توسعه در اقتصاد ملی کاملا جدی بگیرند.
حضور اتحادیه ها در مدیریت کلان توزیع
این مقام مسئول بانکی بیان داشت: با توجه به ارتباط خوبی که بانک توسعه تعاون در قالب تعاونیها و گروههای منسجم با مردم دارد که در سطح اتحادیه های استانی و سراسری نیز وجود دارد، فرصت مناسبی است تا ضمن حفظ این روابط، توسعه بخش تعاون نیز مدنظر قرار گیرد.
عظیمی شبکه های تعاونی توزیع و اتصال شبکه توزیع با شبکه تولید ملی از طریق تعاونیها را سالم تر، سریعتر و امکانپذیرتر دانست و افزود: هم اکنون نیز برخی از تعاونیها و اتحادیه های بزرگ در جریان هدفمند کردن یارانه ها و همچنین جریان توزیع و مدیریت کلان دولت بر توزیع سالم، ضمن همکاری در حال انسجام و کارآمدی هستند که می توان در اندازه های بیشتر و بهتر از این توانمندیها استفاده کرد.
وی تصریح کرد: در زمینه تفاهم نامه ها نیز خوشبختانه با توجه به هماهنگی هایی که با بانکهای دیگر وجود دارد می توانیم از طریق تفاهم نامه های منعقد شده با بانکها، استفاده بهتری از ظرفیتهای مشترک داشته باشیم. خوشبختانه با توجه به هماهنگی هایی که با بانکهای دیگر وجود دارد می توان در قالب تفاهم نامه ها از ظرفیتهای بین بانکها برای توسعه تعاونیها بهره برد.
برنامه محوری و هدفمندی تسهیلات
رئیس هیئت مدیره بانک توسعه تعاون سال 89 را سال برنامه محوری و هدفمند کردن تسهیلات در این بانک اعلام کرد و افزود: توسعه شناسایی مزیتهای استانی و اشتغالزایی و تولید به همراه ارزش افزوده مدنظر ما است، یعنی اولا اشتغال باید مولد باشد و ثانیا تولید باید تولیدی با صرفه باشد چون اگر تولید با صرفه باشد هر میزان شغل در آن ایجاد شود آن شغل پایدار خواهد بود.
عظیمی ادامه داد: چون شغلی که منجر به کسب و کار و ارزش افزوده نشود شغلی ناپایدار خواهد بود که ممکن است دچار تهدید شود. به هر حال ایجاد رابطه بین تولید موثر و اشتغال مولد در قالب تعاونیها شفاف تر و بهتر است، در واقع مشاغل در بخش تعاونی با هزینه کمتری راه اندازی می شود.
دو مزیت اشتغال به روش تعاونی
وی خاطر نشان کرد: درهیچ بخش دیگری وجود ندارد که مشاغل با هزینه کمتر و پایداری بیشتری ایجاد شود ولی در تعاونیها این شرایط وجود دارد در صورتی که اگر قرار است پایداری در مشاغل ایجاد شود هزینه های ماندگاری نیز افزایش پیدا می کند. در بخش تعاونی دو وجه ماندگاری شغل و هزینه کمتر در کنار هم به صورت منطقی وجود دارد.
تجارت بین الملل
مدیرعامل بانک توسعه تعاون تاکید کرد: یکی از خدماتی که ما در سالجاری می توانیم به تعاونیها ارائه کنیم، ضمانتنامه های داخلی و خارجی است که شبکه تعاون را در زمینه مراودات تجاری و خرید و فروش ها مورد حمایت قرار دهیم و از ظرفیت بانک در این خصوص استفاده کنیم، همچنین به دنبال این هستیم که بانکداری بین الملل را در حوزه ارز و تجارت بین الملل به جریان بیندازیم به نحوی که زیرساختهای نرم افزاری و نیروی انسانی لازم برای این بخش فراهم شده است و با اخذ مجوزهای نهایی از بانک مرکزی وارد این چرخه خواهیم شد.
نظر شما